A Don Pepe nyáron kvázi bevezetett, meg-megújuló kézműves szendvics kategóriája talán a kedvenc kóstolni valónk idén. Mindig valami újat kapunk, változatosak a feltétek, változatosak a felhasznált húsok, csak a minőségi ciabatta és az emészthető ár, ami mindig visszaköszön. A Smoky Duck esetében sincs másként, de hogy a végeredmény is érdemel-e ilyen szép szavakat, az már csak lent fog kiderülni.
Megszokottan spoileres első mondat helyett inkább arra térnénk rá, mit tartalmaz az 1980 forintért kapható szendvicskülönlegesség: a grillezett, füstölt mozzarellás BBQ szószban átforgatott kacsahús adja az étel gerincét, melyen kívül további füstölt sajt, paradicsom, füge, padlizsánkrém és rukkola kerül.
A szendvics legerőteljesebb része egyértelműen a hús és a barbecue szósz, utóbbi nagyon édesre sikerült, mégsem éreztem zavarónak, még akkor sem, ha füge is került a falatba. Ezen kívül igazi meglepetés volt a rukkola, kiválóan egészítette ki ezt az édeskés összeállítást. Annak ellenére, hogy nagyon sok ételben használják, most éreztók először, hogy igazán helye van a szendvicsben, és nem csak a háttérben bújkál. A padlizsánkrémre viszont pont az ellenkezője igaz, alig-alig jut szerephez a többi összetevő mellett.
Összességében nagyon szerettük a Smoky Duck-ot, hiszen a grillezett kacsahús és a mézédes BBQ szósz igazi ízrobbanást rendezett a szánkban. Kifejezetten ajánlott darab, így ha csak egyet kóstolnátok meg a jelenleg kapható extra szendvicsek közül, szerintünk ez legyen az.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.