Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nutellás ropogós csavart

2016. november 14. - Heni süt neked

Ha azt mondom, hogy cakli-pakli 30 perc alatt elkészíthető ez a ropogós, mennyei édesség, szerintem 1. nem hiszed el, 2. azonnal neki akarsz állni elkészíteni. Megértem. Ezzel én is így vagyok mindig. :)  Ez a csodásan ropogós, Nutella krémes finomság akkor a legfinomabb, ha frissen, még langyosan harapunk bele, de persze később se veszít csodás aromájából, ropogós tésztájából. Langyos tejjel, kakaóval a gyerkőcök imádni fogják, de a felnőttek is épp ennyire élvezik majd minden morzsáját. Borongós napok megváltója, a mosolyfakasztás új fegyvere. Kihagyhatatlan...

nutellas_csavar_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 cs. friss, élesztős leveles tészta (Tante Fanny) - gm Schar leveles tészta
  • 5-6 ek Nutella 
  • 2 ek kristálycukor - elhagyható vagy a legvégén kókusz reszelékkel kiváltható
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tojás fehérje
  • kevés liszt a nyújtáshoz - gm-ben rizsliszt

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze a cukrot és a fahéjat egy tálban. 

Vegyük elő a tésztát és tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára. Vágjuk a téglalap forma hosszanti részén csíkokra. Kb. 6 db lesz belőle. A csíkok középső részébe kenjük a Nutella krémet végig a lapon. Csippentsük végig a hosszúkás részén a tésztán, hogy bezárjuk a mogyorókrémet a tésztába, majd hengergessük kissé át, hogy egy hosszúkás vékony hurka legyen belőle. Ha mindegyikkel elkészültünk, akkor a végüket nyomkodjuk össze, és egy laza, könnyed mozdulattal a két végét ellentétes irányba csavarjuk meg 1x - 2x.

Ha ezen is túl vagyunk, akkor a felvert tojásfehérjével kenjük le őket vékonyan,csak annyira, hogy rá tudjon jól ragadni a fahéjas cukor, amiben meghempergetjük.

Aki nem akar cukrot használni, az ezt a folyamatot hagyja ki, majd csak a sütés után kenje át kevés vajjal és szórja meg a kókuszos fahéjkeverékkel.

Tegyük őket egy sütőpapíros tepsire és süssük 10-15 percig. A tészta ropogós, a cukros fahéj kellemesen rápirult. Az eredmény leírhatatlan. Csak az tudhatja meg, aki kipróbálja!

Ennyi és kész is! Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1811956849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.15. 22:40:10

Kipróbáljuk! Nálunk az ilyen csavart tészták függőséget okoznak, például a sajtos-sonkás csavart is :)
süti beállítások módosítása