Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vietnámi tavaszi tekercs garnélával

2017. május 06. - Heni süt neked

Ne gondolj semmi ördögien nehéz vagy bonyolult ételre. Igazából a hozzávalókat be tudod szerezni bármelyik ázsiai boltban, az előkészület szinte minimális, az elkészítés seperc.

Az ízek mennyeiek, az eredmény látványos és egyedi. Bármikor meglepheted magad, a családod vagy épp a barátaidat, vendégeidet egy ilyen különlegességgel. A hatás nem marad el. Mindenki le lesz nyűgözve. Az est sztárja leszel ezzel az étellel, azt garantálom. 

Miután a tekercs nincs fűszerezve semmivel, így a mellé kínált mártás lesz az, ami megadja az egész karakterét.

Amit még fontos tudni: BÁRMIVEL megtölthetjük ezeket a tekercseket. Ha például gyümölcsökkel tesszük (eper, kiwi, áfonya stb), akkor finom lekvárokat kínálhatunk mellé mártásnak. Vagy lehet teljesen hús nélkül, csak zöldségekkel is elkészíteni. De ilyenkor is ügyeljünk arra, hogy szép, színes hozzávalókat használjunk (cékla, újhagyma, uborka, színes paprikák stb...) .

De lássuk miről is beszélek:

tavaszi_tekercs_rakkal2_1.jpg

Ugye, mennyire ütős így kinézetre is? :)

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 8 db kerek rizslap (csomagban árulják, kb. 10-15 db van egyben)
  • 0,5 kg friss vagy fagyasztott rák - garnéla, de lehet más húsból vagy hús nélkül is elkészíteni
  • 10 dkg üveg tészta (rizstészta)
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 db kápia vagy piros kaliforniai paprika
  • 1-1 csomag friss menta-, és koriander levél
  • egy kevés jég-, vagy római saláta 

a mártáshoz:

  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 citrom leve
  • 5 ek hoisin szósz
  • 5 ek édes chili szósz
  • 3 ek mogyoróvajkrém 

tavaszi_tekercs_rakkal1_1.jpg

Elkészítése:

Először is főzzük meg a garnélát. Lehetőleg már pucoltat vegyünk, hogy ne kelljen főzés után még piszmognunk vele. Aztán forrázzuk le az üvegtésztát, áztassuk 2-3 percig, majd öntsük le a vizet róla.Szedjük 8 darabra. Az uborkát vágjuk félbe, majd ezt csíkozzuk fel, de nem túl vékonyra. Ugyan így a paprikát is. A friss fűszernövényeket szedjük le a száráról. A salátát is csíkozzuk fel apróbbra. 

Ennyi az előkészület. És most jöjjön az elkészítés. A vizes, lágy rizslapra tegyünk rá egy-egy darab koriander és menta levelet, rá a garnélákat, alá az uborka csíkot, alá az üvegtésztából egy 1/8-nyit, arra rá a salátát és végül a paprika csíkot. Majd hajtogassuk össze így:  

tavaszi_tekercs_rakkal3_1.jpg

Ha elkészültünk mind a 8 darabbal, jöhet a mártás. Keverjük össze az alapanyagokat úgy, hogy krémes és homogén legyen a szószunk.

Ebbe mártogassuk a tekercseket, minden falatnál. Így lesz majd az ízhatás kerek, kiegyensúlyozott, pikáns, fűszeres és igazán csudafinom.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2212287643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása