Valahogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a legegyszerűbb ételeinkről. Sokszor törjük a fejünket, mit is főzzünk? Pedig a megoldás ott van a spájzban. Hiszen krumpli, hagyma, kolbász, tészta, esetleg egy kis jófajta szalonna általában megtalálható otthon. Igazi, jóízű fűszerpaprika adja meg a zamatát, amivel olyan feledhetetlenné válik ez az egyszerű, mégis nagyszerű egytálétel. Mert hiába hívják levesnek, ez egy tartalmas, sűrű étel, ami sokkal több egy egyszerű levesnél. Belekanalazva azonnal érezzük a szalonna és a kolbász adta füstösséget, a nagy darab pirított tészták selymességét, a paprika édes, nemes aromáját. A paradicsom pikáns savanyságát, a fokhagyma (nem tolakodó) határozottságát. Összességében egy békebeli ételt kapunk, minden jellemzőjével és jó tulajdonságával együtt. Kihagyhatatlan. Készítsük gyakrabban! Megérdemli. Megérdemeljük.
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta - gm diétában gm kockatészta
- 1 szál kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só, bors, köménymag, fűszerpaprika
- 1,5 - 2 l víz
Elkészítése:
Kockázzuk fel a szalonnát, majd süssük ki a zsírját. Adjuk hosszá a hagymát, sózzuk meg. Tegyük bele a tésztát és pirítsuk meg, hogy színt kapjon. Jöhet a kolbász, ezzel is pirítsuk tovább. Majd a fokhagyma, a felkockázott krumpli, szemes bors, pirospaprika, végül a víz. Tegyük bele a paprikát és paradicsomot. Fedjük le és forraljuk fel. Majd vegyük takarékra és további 15-20 percig főzzük. Zárjuk el a lángot és hagyjuk a fedő alatt újabb 10 percig pihenni (bedagadni a tésztát). Kész is vagyunk ezzel a mennyei csemegével.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!