A krumpis lapcsánka, vagy más néven tócsni egy rendkívül könnyedén elkészíthető népszerű népi étel. Tulajdonképpen nyersen reszelt krumplit kell liszttel összeforgatva lepény szerűen olajban kisütni. A hagyományos burgonyás tócsni azonban nem éppen alakbarát, így mi elkészítettük a fogyókúrás étrendbe maximálisan beilleszthető változatát. Ráadásul, mivel itt a szezonja, egy marék medvehagymával is feldobtuk.
Egy salátacukkinit reszeljünk le nagy lyukú reszelőn, sózzuk be és hagyjuk 10 percig állni, hogy levet eresszen. Ekkor nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet és öntsük le róla. Vágjunk durvára egy maréknyi medvehagymát, forgassuk össze a cukkinivel, üssünk rá egy tojást, keverjük el és adjunk hozzá nagyjából 3 evőkanál szénhidrát-csökkentett lisztet. Borsozzuk, majd egy serpenyő aljára tegyünk egy kevés olajat, kis kupacokat képezzünk a cukkinis masszából, amiket lapítsunk le és süssük meg pár perc alatt mindkét oldalát.
Zöld fűszeres tejföllel és reszelt sajttal is nagyon finom, mi most azonban garnélás pástétomot készítettünk mellé. Természetesen kiolvasztottunk néhány szép garnélát, leitattuk róla a vizet, majd forró olajban 2-2 percig sütöttük mindkét oldalát. Aprítóba tettük és pürésítettük. Közben egy könnyed tartármártást összedobunk, ízlésünk szerint fűszereztük és hozzáadtuk a garnélapürét. Összekevertük, egy pici citromlevet adtunk hozzá és tálaltuk is a tócsni mellé.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.