Kaptunk egy bögrényi házi juhtúrót, mi mást csinálnánk belőle, ha nem egy kis sós süteményt? :) Könnyen, gyorsan elkészíthető, isteni receptet hoztunk mára, amely ráadásul gluténmentes is ;)
Hozzávalók
- 1/2 bögre mandula liszt
- 4 ek kókuszliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1,5 tk só
- 2 tojás
- 1/2 bögre növényi tej/ tej
- 1 bögre juhtúró (tehéntúró is lehet)
- 4 ek kókuszolaj
- kapor
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A liszteket, sütőport és a fűszereket egy tálba kimérem. Külön edényben felverem a tojást, hozzáadom a tejet, kaprot, túrót és az olajat, összekeverem. A nedves alapanyagokat ráöntöm a száraz hozzávalókra, összedolgozom. Sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat helyezek, egymástól kb. 3 cm távolságra (a tészta kicsit szét fog terülni). Vizes kézzel lelapítom, tetejére szezámmagot szórok, ízlés szerint díszíthető.Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
TIPP: Ne spóroljunk a fűszerrel, különben ízetlen lesz a tésztánk. A mandula és kókuszliszt helyettesíthető gluténmentes lisztkeverékkel. Sajtos vagy paradicsomos mártogatóssal még finomabb. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.