Tejszínes kapros csirkemell csíkok tésztával - lépésekben

A minap egy kolléganőm azzal jött be az irodába, hogy nagyon sok kapor van a kertjében. Hozott is egy nagy zacskónyit, hogy vigyünk bátran haza belőle. Nem kellett nekem kétszer mondani, én bizony egy szép adagot felmarkoltam, és fel is használtam azonnal a vacsorához. :D Gyors, laktató, finom, egészséges.

8-600_2.jpg Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 280 g Gyermelyi Vita Pasta orsó tészta
  • 500 g Csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt paprika
  • bors
  • étolaj

1-600_1.jpg

2-600_1.jpg 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

3-600_1.jpg 

A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk, és egy magas falú serpenyőben olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet.

5-600_1.jpg

Fűszerezzük, felöntjük egy kis vízzel, és hozzáadjuk a felaprított kaprot.

4-600_1.jpg

6-600_1.jpg

Annyira finom lesz az illata, hogy itt már beindul a pocak korgása is. :D Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt, és a végén forgassuk össze a tésztával.

7-600_1.jpg

 8-600_3.jpg

Mivel nagyon szeretem a sajtot, én még ezt az ételt is megszórom a tálalásnál reszelt sajttal. 

Jó étvágyat!

Próbáld ki a tejszínes-tökös receptünket is! Érdemes! :-)

- KockacZukor - 

süti beállítások módosítása