Nyers zabkása áztatott magvakkal reggelire
Reggeli nyers zabkása - Kollath módra
Reggeli nyers zabkása - Kollath módra
Kollath reggeli hozzávalók:
- 1 bögre tört zabpehely (apró fajta zabpehely)
- 1 bögre bio tej (rizstej, zabtej, kókusztej... tetszés szerint)
- kevés fahéj
- pici himalája só
- magvak (szezámmag, napraforgómag, lenmag)
- vaníliás cukor (opcionális)
- édesítő (eritrit, esetleg méz, barnacukor, juharszirup, stb.)
Elkészítés:
A nyers reggelit mindig előző este készítjük el másnapra.
A zabot beáztatjuk a tejbe, a fűszerekkel és az édesítőszerekkel. A magvakat a tetejére szórjuk.
Hűtőben tároljuk és másnap reggel fogyasztjuk.
Szeretnél extra tápanyagot adni a reggelidhez?
A zabkásádat szórd meg bogyós gyümölcsökkel, A ganoderma gyógygomba (pecsétviaszgomba) a spirulina a cordyceps és többi DXN ganodermashop termék különleges támogatást adnak az egészséges élethez.
Tipp:
Készítsd el a hét minden napjára a reggelidet külön edényekbe!
Ilyenkor érdemes cukor nélkül készíteni, mert akkor tuti nem romlik meg. Reggel munka előtt csak ki kell venni a hűtőből és már fogyasztható is az energia dús reggeli. Délig mozgásban tart! ;)
Fontos!
A Kollath reggelit alaposan (folyékonyra) meg kell rágni, elfogyasztása 20-30 percet is igénybe vehet. Nem megfelelő rágás esetén változó mértékű puffadást, hasi nyomást-feszülést okozhat.
A spirulina széles körben ismert mint kiegyensúlyozott táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig minden élelmezéstudományi szakértő javasolja.
A DXN Spirulina gabonapehely kiváló minőségű gabonából és spirulinaporból készül, így az egyik legjobb, könnyen elérhető tápanyagforrás.
Olvass tovább a nyers étel diétáról >>
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek