Zöldségtorta, igazi nyári recept.
Nyáron keressük a könnyű ízeket, a nem túl nehéz ételeket. Ha a kertünkben is megterem a zöldség, használjuk változatosan, nem csak főzelékként. Egy új ajánlat, készítsék el bátran.
Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg zöldség (cukkini, patisszon, karfiol, brokkoli, sárgarépa,)
2 szem burgonya,
2-3 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál zabpehelyliszt, vagy rétesliszt,
2 tojás,
1 csokor petrezselyem,
fél kápia paprika,
kisebb paradicsom,
só, bors, majoránna, pici oregánó, kakukkfű,
2 evőkanál zsemlemorzsa a tál szórásához.
A zöldséget, a burgonyát, az almareszelőn megreszeljük, a fokhagymát rápréseljük. A zsenge cukkinit csak megmossuk, két végét levágjuk, nem hámozzuk, ebben van a vitamin.
A kápia paprikát, paradicsomot, petrezselymet apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet, fűszerezzük, (a frissen reszelt tarka bors finomabb ízt ad).
Egy tálban összekeverjük a zöldséget, a tojásokat, fűszereket, majd egy kiolajozott vagy vajazott tortaformába, tepsibe elterítjük. amit 2 evőkanál zsemlemorzsával megszórunk. Ez felveszi a zöldségekből kijövő folyadékot. Végül kiváló torta lesz belőle.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
Ekkor teszünk rá pár csík sajtot, ami elég, ha épp ráolvad.
Paradicsommal, paprikával tálaljuk, könnyű és színes köret, vagy egytálétel.