Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tandoori paprikás padlizsán(krém)

2018. október 09. - Heni süt neked

Ez egy igazi 2in1 fogás. Ugyanis ehetjük önállóan és készíthetünk belőle mennyei kencét, mártogatóst. Az alapja a padlizsán, de különféle paprikák hozzáadásával, fokhagymával, hagymával megbolondítva és tandoori fűszerkeverékkel a mennyekbe emelve igazi csúcsélményt érhetünk el. Pár perc alatt elkészül. 

Ha kence lesz belőle, akkor pirítóssal csodás, foszlós, puha kenyérrel (mondjuk bagettel vagy rozskenyérrel) egyszerűen felejthetetlen zamat marad a szánkban és az emlékeinkben.

fotojet_6.jpg

Hozzávalók:

  • 2-3 db kisebb padlizsán
  • 3-4 különféle paprika (TV, hegyes zöld, kaliforniai stb...)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, tandoori fűszerkeverék
  • olívaolaj

img_6010.jpg

Elkészítése:

Az olajat hevítsük fel egy mélyebb serpenyőben, és tegyük bele az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a fokhagymát, felkockázott padlizsánt és a paprikákat. Azért van szükség a különféle típusú paprikára, hogy megbolondítsa az összhatást, ahogy az édes, a csípős, a karakteres fajták hozzátesznek a padlizsán selymes ízvilágához. És ekkor jöhet a tandoori fűszerkeverék, ami minden olyan fűszert tartalmaz, ami tökéletesen passzol ehhez az ételhez. Fedjük le, és süssük össze az alapanyagokat, amíg meg nem puhulnak. 

Az egyes számú felhasználás már kész is. Köretnek vagy csak magában tökéletes.

Most jöhet a mártogatóssá válása.

img_6019.jpg

Egy botmixerrel pürésítsük és kész is az isteni kencénk, amit aztán felhasználhatunk hidegen-melegen, tortillával, pirítósra vagy épp puha kenyérre kenve, de pazar megoldás spagettihez vagy pennéhez mártásként is. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6015.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2814217405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uluk4i 2018.10.10. 14:41:00

wow, ennyire jól kinéző és jól hangzó padlizsánrém-receptet már régen láttam...meg persze a tandoori keverék is a kedvencem, szóval ezt biztosan kipróbálom :) mondjuk én utóbbit mindig belekeverem a forró olajba, hogy a fűszerek kicsit felhevüljenek, jobban kijön az ízük...

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2018.10.10. 14:43:19

@uluk4i: Köszönöm! :) Igen, a fűszerek pirítása mindig jó ötlet, de ez esetben egy por állagú keverékről van szó. Én inkább külön-külön hozzáadva szeretem előpirítani, amikor én őrlöm frissen a fűszereket.
süti beállítások módosítása