Ez egy igazi 2in1 fogás. Ugyanis ehetjük önállóan és készíthetünk belőle mennyei kencét, mártogatóst. Az alapja a padlizsán, de különféle paprikák hozzáadásával, fokhagymával, hagymával megbolondítva és tandoori fűszerkeverékkel a mennyekbe emelve igazi csúcsélményt érhetünk el. Pár perc alatt elkészül.
Ha kence lesz belőle, akkor pirítóssal csodás, foszlós, puha kenyérrel (mondjuk bagettel vagy rozskenyérrel) egyszerűen felejthetetlen zamat marad a szánkban és az emlékeinkben.
Hozzávalók:
- 2-3 db kisebb padlizsán
- 3-4 különféle paprika (TV, hegyes zöld, kaliforniai stb...)
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, tandoori fűszerkeverék
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olajat hevítsük fel egy mélyebb serpenyőben, és tegyük bele az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a fokhagymát, felkockázott padlizsánt és a paprikákat. Azért van szükség a különféle típusú paprikára, hogy megbolondítsa az összhatást, ahogy az édes, a csípős, a karakteres fajták hozzátesznek a padlizsán selymes ízvilágához. És ekkor jöhet a tandoori fűszerkeverék, ami minden olyan fűszert tartalmaz, ami tökéletesen passzol ehhez az ételhez. Fedjük le, és süssük össze az alapanyagokat, amíg meg nem puhulnak.
Az egyes számú felhasználás már kész is. Köretnek vagy csak magában tökéletes.
Most jöhet a mártogatóssá válása.
Egy botmixerrel pürésítsük és kész is az isteni kencénk, amit aztán felhasználhatunk hidegen-melegen, tortillával, pirítósra vagy épp puha kenyérre kenve, de pazar megoldás spagettihez vagy pennéhez mártásként is.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!