Egy sima húspogácsát is fel lehet tuningolni, ha a darált húshoz sütnivaló kolbászhúst keverünk. Fűszeresebb, kicsit vadabb ízélményt nyújt ez a kombó. Ha mindezt sütőben, olaj nélkül sütjük, az aromák is jobban koncentrálódnak, igazán ízesek lesznek. Az egészet egy pikáns, fűszeres, kissé csípős paradicsommártásba ültetjük, így a húspogácsa sült kérge kissé megpuhul és átveszi a szósz pikáns zamatát. Kimondottan üdítő, friss ételt kapunk, főleg a friss bazsalikom által, ami egy borongós, őszi napon napfényt csempész a hétköznapokba. Gyors, mennyei, kihagyhatatlan!
Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg darált sertés hús
- 30 dkg sütnivaló kolbászhús
- 1 db tojás
- 2 doboz aprított paradicsom
- 4-5 levél friss bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kis fej hagyma
- csipet cukor
- só, bors
- kevés olaj
- csipet füstölt fűszerpaprika
- chilikrém
- pár csepp citrom
Elkészítése:
Keverjük be a húsokat, adjuk hozzá a tojást, ha kell sózzuk, bár a kolbászhús elég fűszeres. Formázzunk pogácsákat belőle vizes kézzel, majd tegyük egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süssük kb. 40 percig.
Mialatt sül a hús, addig elkészíthetjük a mártást. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzerveket, amiket kevés vízzel öblítsünk ki és azt is adjuk hozzá. Jöhet a szétzúzott fokhagyma, a fűszerek. Főzzük jól össze, majd adjuk hozzá a csipet cukrot és a citromlevet. Még egyet forraljunk rajta.
Közben elkészül a húspogácsa, amit tegyünk bele a mártásba. Végül szórjuk meg a felcsíkozott bazsalikommal.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!